18 Maart 2019

Wonen in een historisch rivierlandschap Krimpen aan de Lek

Recentelijk zijn wij Whoonapart BV uit Rotterdam tezamen met Balance d ’Eau uit Delft, winnaar geworden van een biedingsprocedure om eigenaar te worden van het huidige IHC-terrein te Krimpen aan de Lek. Wij hebben voor dit terrein een toekomstvisie ontwikkeld welke met alle partijen en stakeholders zoals Gemeente Krimpenerwaard, Rijkswaterstaat, Provincie maar juist ook bewoners, middels een Samen Doen traject tot een woonlocatie wordt ontwikkeld.

Whoonapart is de gebiedsontwikkelaar welke duurzaam en betaalbaar woningen en appartementen ontwikkelt en Balance d ‘Eau is gespecialiseerd in wonen op water en bouwsystemen voor drijvende woningen.

De locatie met zijn bijzondere ligging tussen de dijk en de rivier de Lek, haarverleden als scheepswerf en haar huidige functie als jachthaven en scoutingterrein biedt een rijkdom aan aanknopingspunten voor een unieke woonomgeving aan de Lek.

Voor ons begint het allemaal met ambitie en inspiratie. Ons idee van een nieuwe water wonen wijk moet voldoen aan verschillende factoren die ervoor zorgen dat het gebied zijn onderscheidende identiteit behoudt. Wij gaan een leefomgeving creëren met drijvende woningen, appartementen en woningen op palen en veel groen. Hiermee benadrukken wij de toegankelijkheid en openheid van een groen riviergebied.

Middels ervaring op enkele projecten heeft Whoonapart besloten om ook dit project “Buitenland” als een Samen Doen traject in te zetten. De omgeving, haar dijkbewoners en stakeholders worden vroegtijdig bij het gehele proces betrokken en geïnformeerd om zodoende vanuit verschillende perspectieven, afwegingen, kennis en creativiteit te komen tot een mooie en bijzondere woonwijk.

De 1ste informatieavond voor omwonenden en belangstellenden van het project “Buitenland”, op het  terrein te Krimpen aan de Lek, zal in april plaatsvinden.

Contact Persbericht:
Whoonapart BV
Cairostraat 127
3047BB Rotterdam
Contactpersoon: Jaco Poldervaart
010 750 3800/ 06 52 59 35 34

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Maak een afspraak